Xylitolul şi sănătatea sistemului respirator

Sănătatea sistemului respirator superior

XylitolXylitolul poate preveni infecţia din urechea mijlocie la copii prin oprirea creşterii bacteriilor în tubul care leagă urechea de nas. Aceasta este o veste minunată pentru părinţi deoarece jumătate dintre copii suferă de cel puţin o infecţie dureroasă a urechii în primul an de viaţa. Cercetări efectuate la Universitatea Oulu, Finlanda, asupra 159 bebeluşi prin administrarea unui sirop de xylitol de cinci ori pe zi, au arătat că îndulcitorul a redus cu 30% numărul de infecţii.

Aceste beneficii nu sunt doar pentru bebeluşi. Două studii efectuate pe mai mult de 1000 de preşcolari au arătat că mestecatul de gumă cu xylitol de cinci ori pe zi duce la reducerea numărului de bacterii şi la diminuarea cu 40% a infecţiilor urechii. Contactul cu bacteriile se face prin nas şi gură, unde acestea se ataşează de mucoase. Xylitolul utilizat în spray-uri sau în spălări nazale previne ataşarea bacteriilor pe căile respiratorii şi ajută corpul să le îndepărteze, reducând riscul apariţiei infecţiilor şi ajută la îndepărtarea poluanţilor din aer ce pot provoca astm şi alergii.

Insulina şi diabetul

XylitolDacă nu ai diabet, probabil cunoşti pe cineva care are. Diabetul de tip 2 a devenit o epidemie, în România numărul persoanelor care suferă de diabet este estimat la 1 milion. De obicei, diabetul începe cu rezistenţa la insulină, celulele neutilizând în mod corect insulina. În momentul în care creşte nevoia de insulină, pancreasul îşi pierde treptat capacitatea de a o produce.

Persoanele care suferă de diabet sunt sensibile la alimentele cu un grad ridicat al indicelui glicemic. Indicele glicemic arată cât de repede un aliment creşte nivelul de zahăr din sânge. Cu cât este mai mare valoarea indicelui, cu atât mai rapidă este creşterea nivelului de zahăr din sânge. De exemplu, zahărul alb are un indice glicemic 85, zahărul brun are un indice glicemic 70, mierea are un indice glicemic 60. Pe de altă parte, xylitolul are un indice glicemic 7, extrem de scăzut.

Multe studii clinice au arătat că din moment ce consumul de xylitol nu ridică nivelul de zahăr din sânge, acesta este un îndulcitor excelent pentru diabeticii care doresc o alternativă gustoasă şi convenabilă în alimentaţie, fără să îşi pună în pericol sănătatea.

Posted in Sanatate, Xylitol | Tagged , , , , | Leave a comment

Xylitolul şi sănătatea orala

Sănătatea orala

Xylitol Indiferent cât de mult şi intens am peria dinţii, gura va conţine o floră bacteriană. Gura este un loc perfect pentru bacterii, un loc întunecat, cald şi umed. În fapt, este un loc unde mai mult de 600 tipuri de bacterii sunt conţinute şi se simt ca la ele “acasă”.

În timp ce majoritatea sunt inofensive, un tip, numit Streptococcus mutans, este legat direct de producerea cariilor. Cum afectează această bacterie dinţii? Când aceste microorganisme se hrănesc cu zahărul şi carbohidraţii pe care noi îi mâncăm, metabolizează alimentele prin fermentaţie. Acest lucru duce la producerea de acid lactic pe smalţul dur al dinţilor. Chiar dacă smalţul dinţilor este cea mai dură substanţă din corpul uman, el este dizolvat în timp de către acidul produs, lăsând dinţii vulnerabili la carii.

Lăsat liber, Streptococcus mutans se va înmulţi în acest mediu, combinându-se cu resturile de zahăr formând o placă, iar aceasta se va lipi pe dinţi. Dacă placa nu se îndepărtează zilnic, ea se va acumula în timp ducând la formarea tartrului. Lupta cu Streptococcus mutans pare dificilă, însă xylitolul face lucrurile simple. Structura sa chimică nu permite metabolizarea bacteriei, lucru care duce la o cantitate mai mică de acid în gură.

Xylitolul nu permite aderarea plăcii la dinţi, oprind astfel demineralizarea dinţilor, chiar încurajând remineralizarea dinţilor atunci când există deja carii formate.Sute de studii şi teste clinice au certificat aceste efecte extraordinare.

Xylitol
XyloSweet: cea mai bună şi sigură sursă de xylitol oferită în România. Xylitolul este un înlocuitor al zahărului, 100% natural, care aduce beneficii substanţiale sănătăţii.

 

Xylitol
Dupa fiecare masă folosiţi gumele de mestecat Spry cu arome naturale si îndulcite 100% cu Xylitol!

Posted in Sanatate, Xylitol | Tagged , , , , , | Leave a comment

Istoria îndulcitorului xylitol

XylitolÎncă puţin cunoscut în România, îndulcitorul xylitol, o substanţă 100% naturală, cu un aspect similar zahărului, având de asemenea acelaşi gust ca zahărul, este un excelent ajutor pentru sănătate.

Cercetări din peste 40 de ţări au demonstrat eficienţa xylitolului în igiena orală, curăţarea sistemului respirator, diabet, controlul greutăţii, sănătatea oaselor, sănătatea pielii.

Xylitolul are o lungă istorie, începând cu anii 1800. Descoperit simultan de către oamenii de ştiinţă din Germania şi Franţa (care au creat iniţial un sirop de xylitol), nu a fost comercializat decât după al II-lea război mondial, datorită unui deficit de zahăr în Finlanda. Devenind tot mai popular, oamenii de ştiinţă l-au studiat şi au descoperit că este metabolizat în sânge fără să afecteze nivelul insulinei.

În anii 1960 xylitolul era deja utilizat în Europa şi Japonia ca o alternativă a zahărului mai ales pentru diabetici. În 1963 a fost autorizat şi în SUA.Deşi este o substanţă care se poate extrage natural, din cauza modului de procesare chimică, este important să vă asiguraţi de faptul că produsele pe bază de xylitol provin din surse şi prin metode de procesare naturale.

Posted in Xylitol | Tagged , , | Leave a comment

XLEAR – Expertul in xylitol

Xlear Romania este distribuitorul exclusiv pe piata romaneasca al producatorului Xlear Inc. S.U.A. -liderul mondial in fabricarea produselor pe baza de xylitol.

Xlear s-a angajat sa furnizeze beneficiile in sanatate ale xylitolului, un indulcitor natural, producand produse naturale destinate imbunatatirii sanatatii:

  • Xlear® Nasal Spray este un produs patentat care combina o solutie de xylitol si sare;
    Dental Defense System® este o linie completa pentru intretinerea igienei orale;
  • XyloSweet® pentru inlocuirea completa a zaharului la gatit si consum general;
    si SparX® Candy, bombonele pe baza de xylitol, sanatoase chiar si pentru copii!
Posted in Xylitol | Tagged , , | Leave a comment