Istoria îndulcitorului xylitol

XylitolÎncă puţin cunoscut în România, îndulcitorul xylitol, o substanţă 100% naturală, cu un aspect similar zahărului, având de asemenea acelaşi gust ca zahărul, este un excelent ajutor pentru sănătate.

Cercetări din peste 40 de ţări au demonstrat eficienţa xylitolului în igiena orală, curăţarea sistemului respirator, diabet, controlul greutăţii, sănătatea oaselor, sănătatea pielii.

Xylitolul are o lungă istorie, începând cu anii 1800. Descoperit simultan de către oamenii de ştiinţă din Germania şi Franţa (care au creat iniţial un sirop de xylitol), nu a fost comercializat decât după al II-lea război mondial, datorită unui deficit de zahăr în Finlanda. Devenind tot mai popular, oamenii de ştiinţă l-au studiat şi au descoperit că este metabolizat în sânge fără să afecteze nivelul insulinei.

În anii 1960 xylitolul era deja utilizat în Europa şi Japonia ca o alternativă a zahărului mai ales pentru diabetici. În 1963 a fost autorizat şi în SUA.Deşi este o substanţă care se poate extrage natural, din cauza modului de procesare chimică, este important să vă asiguraţi de faptul că produsele pe bază de xylitol provin din surse şi prin metode de procesare naturale.

This entry was posted in Xylitol and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>