Xylitolul şi sănătatea orala

Sănătatea orala

Xylitol Indiferent cât de mult şi intens am peria dinţii, gura va conţine o floră bacteriană. Gura este un loc perfect pentru bacterii, un loc întunecat, cald şi umed. În fapt, este un loc unde mai mult de 600 tipuri de bacterii sunt conţinute şi se simt ca la ele “acasă”.

În timp ce majoritatea sunt inofensive, un tip, numit Streptococcus mutans, este legat direct de producerea cariilor. Cum afectează această bacterie dinţii? Când aceste microorganisme se hrănesc cu zahărul şi carbohidraţii pe care noi îi mâncăm, metabolizează alimentele prin fermentaţie. Acest lucru duce la producerea de acid lactic pe smalţul dur al dinţilor. Chiar dacă smalţul dinţilor este cea mai dură substanţă din corpul uman, el este dizolvat în timp de către acidul produs, lăsând dinţii vulnerabili la carii.

Lăsat liber, Streptococcus mutans se va înmulţi în acest mediu, combinându-se cu resturile de zahăr formând o placă, iar aceasta se va lipi pe dinţi. Dacă placa nu se îndepărtează zilnic, ea se va acumula în timp ducând la formarea tartrului. Lupta cu Streptococcus mutans pare dificilă, însă xylitolul face lucrurile simple. Structura sa chimică nu permite metabolizarea bacteriei, lucru care duce la o cantitate mai mică de acid în gură.

Xylitolul nu permite aderarea plăcii la dinţi, oprind astfel demineralizarea dinţilor, chiar încurajând remineralizarea dinţilor atunci când există deja carii formate.Sute de studii şi teste clinice au certificat aceste efecte extraordinare.

Xylitol
XyloSweet: cea mai bună şi sigură sursă de xylitol oferită în România. Xylitolul este un înlocuitor al zahărului, 100% natural, care aduce beneficii substanţiale sănătăţii.

 

Xylitol
Dupa fiecare masă folosiţi gumele de mestecat Spry cu arome naturale si îndulcite 100% cu Xylitol!

This entry was posted in Sanatate, Xylitol and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>