Desert cu afine si nuci:

 

Pentru umplutura:desert

- 4 cesti de afine proaspete

- 1/3 cana xylitol

- 3/4 cana de nuci maruntite

- 3 linguri de suc de portocale proaspat stors

- 1/3 cana unt

 

Pentru aluat:

- 1/4 cana xylitol

- 1 cana faina de alac sau faina integrală de grau de patiserie

2 lingurite praf de copt

- 1 ou            

1/2 cana lapte degresat

 

Prepararea umpluturii:

Intr-un bol mare se amesteca xylitolul cu afinele taiate in doua. (Taierea afinelor in jumatate le impiedica sa se sparga in timpul coacerii, ceea ce le ajuta sa isi pastreze forma.) Se amestecă bine pentru a acoperi toate fructele de padure cu xylitol. Se acopera si se da deoparte pentru doua ore sau se lasa in frigider peste noapte. Dupa ce s-a permis amestecului sa se aseze, se adauga nucile si sucul de portocale.

Se topeste untul si se adauga in tava de copt. Se toarna umplutura peste untul topit in tava de copt.

 

Prepararea aluatului:

- Se combina xylitolul cu faina si praful de copt. Se adauga oul si laptele si se amesteca bine. Se toarna aluatul peste umplutura, si se coace la 350 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand coaja este usor rumenita.

Se serveste calda.


Ingrediente pentru: 9 portii.

 

Per portie: Calorii: 273.4 Carbohidrati: 45.8g Fibre: 3.9g Grăsimi: 14.2g Sodiu97.6gCarbohidrati net: 12.4g


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News