De ce sa consumam xylitol?

Ce este xylitolul, si de ce ar trebui sa-l folosesc?

Xylitolul pur este o substanta alba cristalina care arata si are acelasi gust ca zaharul. Este un zahar cu 5 atomi de carbon care se gaseste in multe fructe si legume si produs in cantitati mici de catre organismul uman, avand o larga varietate de intrebuintari si beneficii, de la imbunatatirea sanatatii dintilor pana la mentinerea sanatatii tractului respirator superior.

Este eficient

Consumul frecvent de alimente bogate in zaharuri si amidon poate provoca aparitia cariilor dentare. Xylitolul poate reduce riscul aparitiei cariilor dentare. Multe studii clinice pe scara larga au aratat ca beneficiile dentare sunt pe termen lung.

Este natural

Xylitolul este produs si de organismul uman. Organismul nostru produce de la 5 pana la 10 grame in fiecare zi folosind cai stabilite de energie. Aceasta nu este o substanta ciudata sau artificiala, ci o parte normala, naturala a metabolismului de zi cu zi. Xylitolul este larg distribuit in intreaga natura in cantitati mici, cele mai bune surse fiind fructele, fructele de padure, ciupercile, salata verde.

Xylitolul este sigur si convenabil

Din punct de vedere medical este dovedit ca xylitolul ofera uimitoare beneficii sanatatii orale (mai putin de 15 grame pe zi), este sigur pentru oricine, si poate fi transmis dintilor prin guma de mestecat, tablete sau chiar dulciuri. Aveti posibilitatea de a consuma oriunde, oricand. Se potriveste si cu cele mai incarcate programe. Daca mestecatul gumei de mestecat nu vi se pare confortabil, bomboanele cu xylitol sau dulciurile pot stimula de asemenea secretia de saliva, protectorul natural al danturii. Nu este nevoie sa va schimbati rutina de zi cu zi.

Xylitolul are gust placut

Unele regimuri alimentare necesita vointa de fier, disciplina, si angajament.Datorita gustului placut, produsele pe baza de xylitol pot fi consumate cu placere oricand si la orice varsta! Chiar si copiii iubesc gustul, nu va fi nevoie sa li se reaminteasca constant.


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Prof.dr.Constantin Ionescu Targoviste

Dr. Marian Stamate

Xylitol

Stirile abc News