Meniu
Cosul tau

Xlear Intrebari si raspunsuri

Xylitolul este un indulcitor natural produs din surse naturale. De asemenea, este produs de organismul uman ca rezultat secundar al unui metabolism normal. Xylitolul nostru este de cea mai inalta calitate posibila. Are o puritate farmaceutica, adica trebuie sa fie pur mai mult de 99,95% si este fabricat din fibre de porumb nemodificat genetic. Nu contine boabe de porumb si este testat pentru a fi siguri ca in produs nu exista alergeni de porumb, micotoxine sau orice tip de proteine de porumb.
De fapt, din punct de vedere chimic, xylitolul nu este un zahar, ci un alcool din zahar. Acesta difera de alti indulcitori cum ar fi sorbitolul, fructoza si glucoza, deoarece molecula sa are cinci in loc de sase atomi de carbon. Spre exemplu, este mult mai dulce decat sorbitolul. Puterea de indulcire a xylitolului este aceeasi cu cea a zaharului (zahar de masa) dar evaluat in termeni de calorii, acesta ofera cu 40% mai putine calorii. Majoritatea bacteriilor si a fermentilor din gura nu pot folosi xylitolul. Xylitolul este important deoarece poate ajuta la reducerea riscului de aparitie a cariilor dentare, iar toti aceia care sunt interesati de sanatatea dentara trebuie sa fie familiarizati cu proprietatile si cu efectele sale.
Xylitolul se gaseste in cantitati mici in natura, in special in fructe, fructe de padure, legume si ciuperci. De exemplu, zmeura, capsunile, prunele si andivele contin xylitol. De asemenea, xylitolul se gaseste in tesuturile umane (metabolismul uman sanatos produce 10-15 g. de xylitol pe zi).
Da. Clasificat pe etichete ca si carbohidrat, a fost utilizat in alimente incepand cu anii 1960 si este aprobat ca aditiv alimentar putandu-se folosi in cantitate nelimitata, pentru alimentele produse in scopuri dietetice speciale. Este sigur pentru utilizare in orice regim alimentar care controleaza consumul de zahar.
Xylitolul a fost descoperit aproape simultan de chimistii germani si francezi la sfarsitul secolului al XIX-lea. In Rusia, este folosit de zeci de ani ca indulcitor pentru diabetici, iar in Germania, in solutii pentru hranirea intravenoasa. Importanta sa in sanatatea dentara a fost studiata in Finlanda la inceputul anilor 1970, cand oamenii de stiinta de la Universitatea din Turku au aratat ca au obtinut beneficii dentare semnificative.
Da, este sigur. In 1983, JECFA, un comitet de experti comun al O.M.S. (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si al FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite) a confirmat un fapt, deja cunoscut de catre oamenii de stiinta, cum ca xylitolul este un indulcitor sigur pentru alimentatie. De asemenea, F.D.A. (Agentia Americana de Administrare a Medicamentelor) a confirmat acest fapt in 1986.
Xylitolul este un mod natural si convenabil de a mentine gura sanatoasa. Cercetarile arata ca sunt suficiente doar 4 pana la 5 expuneri pe zi. Xylitolul trebuie mestecat imediat dupa o masa sau o gustare. Daca mancati mai multe gustari, desigur aveti nevoie de un ajutor mai frecvent din partea xylitolului.
Guma de mestecat Spry este indulcita exclusiv cu xylitol. Consumul frecvent de alimente bogate in zaharuri si amidonuri poate favoriza aparitia cariilor dentare. Xylitolul, spre deosebire de alte zaharuri, poate reduce riscul de aparitie al cariilor dentare.
Nu. Nu recomandam ca animalele de companie sa fie hranite cu produse din xylitol. Produsele noastre sunt destinate exclusiv consumului uman. De la lansarea unui raport privind xylitolul si cainii, publicat in numarul din 1 Octombrie 2006 al revistei Jurnalul Asociatiei Medicale Veterinare Americane (AVMA), compania Xlear a fost intrebata in mod regulat despre pozitia sa asupra indulcitorului in conexiune directa cu cel mai bun prieten al omului. Am redactat aceasta intrebare frecventa pentru a raspunde in mod punctual intrebarilor pe acest subiect. Xlear nu face produse pentru caini si nici nu recomandam proprietarilor de caini sa le ofere acestora xylitol sau orice alte alimente destinate consumului uman. Xylitolul aduce beneficii extraordinare sanatatii oamenilor, dar nu este destinat cainilor.
Produsele noastre sunt destinate exclusiv consumului uman. Xylitolul poate fi daunator pentru anumite rase de caini.
Daca sunteti ingrijorat de starea de sanatate a animalului dumneavoastra de companie, va recomandam sa contactati medicul veterinar cat mai repede posibil. Fiti pregatit sa oferiti medicului veterinar o descriere a produselor consumate de catre animalul de companie si despre simptomele pe care le-a experimentat acesta.
Atunci cand este utilizat in mod corespunzator, xylitolul poate ajuta la reducerea incidentei cariilor dentare. Cand consumati guma sau mintsurile cu xylitol, atacul acid care altfel ar dura mai mult de o jumatate de ora, este oprit. Deoarece bacteriile din gura care produc cariile dentare nu sunt capabile sa fermenteze xylitolul in metabolismul lor, dezvoltarea lor este redusa. Numarul de bacterii producatoare de acid poate scadea cu pana la 90%. Deoarece nu se formeaza acid, ph-ul salivei nu scade (nu devine mai acid). Cercetarile au aratat ca utilizarea gumei sau a mintsurilor cu xylitol ajuta la corectarea deteriorarii incipiente a smaltului dentar. Saliva in sine protejeaza gura si dintii. Saliva care contine si xylitol este mai alcalina decat saliva care contine alte produse din zahar. Dupa administrarea produselor cu xylitol, concentratia aminoacizilor bazici din saliva poate creste. Cand ph-ul este mai mare de 7, sarurile de calciu si de fosfat din saliva incep sa precipite in acele parti ale smaltului dentar unde exista lipsuri.
Xylitolul este una dintre cele mai importante alternative la zahar. Dar, acesta este mai mult decat un simplu inlocuitor; este un indulcitor care sprijina sanatatea. De aceea, guma de mestecat si mintsurile cu xylitol joaca un rol important ca instrumente de ingrijire dentara.
Gura si dintii sanatosi reprezinta o parte importanta a unei vieti cotidiene viguroase. De aceea este important sa aveti multa grija de ele. Pentru a va pastra un zambet frumos si sanatos, spalati-va dintii zilnic si vizitati medicul dentist in mod regulat.
Nu, nu este - dar guma de mestecat cu xylitol, ca si alte gume de mestecat, nu este menita pentru a fi inghitita. Daca se inghite, se va duce in mod natural impreuna cu alte alimente prin intestine. Cea mai buna modalitate de a scapa de guma de mestecat folosita, este sa o infasurati intr-o bucata de hartie si sa o aruncati intr-un cos de gunoi.